Scenuppträdanden

Under Den Blå Tråden 2017 kommer följande artister att uppträda hos BLÅBERGEN - Lilla Spa - Pub&Restaurang - Bryggeri. 


12.00 Lisa Hübbinette Sundström, piano och sång
13.00 Per-Fredrik Löthgren, dragspel
13.30 Sicken Blås, blockflöjtsensemble
14.00 Jan Kilsberger, gitarr och sång, tolkar Dan Andersson mm
15.00 Torsten Sundström (klarinett) och Gunnar Staaf (piano); överraskningar
15.30 Lisa Hübbinette Sundström, piano och sång
16.00 Gospelgruppen i Närkes Kil
Här kan du läsa mer om några av artisterna:


Gospelgruppen i Närkes Kil startade år 2000 och har idag ett 20-tal körmedlemmar som övar varannan fredagkväll i Equmeniakyrkan i Närkes Kil. Kören leds av Charlotte Lindstedt, dirigent, och Gunnar Staaf, pianist. Repertoaren består framför allt av gospelsånger, både på svenska och engelska. Gospelgruppen sjunger främst på gudstjänster i Equmeniakyrkan i Närkes Kil, men även i Kils kyrka där kören bl.a. har sjungit på musikbön och tidigare Blå Tråden-galor. Kören sjunger även på andra håll ibland och har genom åren besökt många kyrkor i länet för att sjunga på gospelkvällar och sånggudstjänster. För några år sedan sjöng kören på Uskavigården utanför Nora på dess 75-årsjubileum. Gospelgruppen har även sjungit tillsammans med kyrkokörerna i Axbergs församling, på gudstjänster och ett par julkonserter med Henrik Åberg respektive Kent Lundberg för några år sedan. Dessutom har kören vid flera tillfällen deltagit på gospelkördagar tillsammans med andra körer. (Länk till Facebooksida i rubriken.)


Sicken Blås
Sicken Blås är en kvartett av blockflöjter, från sopran till basblockflöjt. Vi spelar musik från medeltid och renässans och nutid. Här finns ett klipp där man kan höra Sicken Blås spela.

Lisa Hübbinette Sundström
Jag är en musikintresserad 17-åring som är bosatt i Närkes Kil med min familj. Just nu pluggar jag musik på Rytmus i Örebro och lever drömlivet eftersom jag får spela musik nästintill varje dag. Jag drömmer även om att få jobba med musik i framtiden och hoppas på en plats i branschen.


Jan Kilsberger
Sång och gitarr. Tolkar Dan Andersson men spelar och sjunger även annat. Här finns ett klipp där man kan höra Jan spela och sjunga tillsammans med Kilsbergskvartetten. Jan har gett ut en skiva som heter Otäljad Fura. Den kom 2005.